Responsivator - teszteld reszponszív oldalaid

2012.10.16. 13:05 markusbird

Reszposzív oldalak tesztelésére a legkézenfekvőbb módszer a böngészőablak méretének változtatása. Ez nem teljesen bomba-biztos de általában kielégítő megoldás. Aztán persze érhet meglepetés, ha megnyitod az oldalt egy másik eszközön.

responsivator.jpg

A Responsivator egy olyan gitHub project, illetve eszköz, ami a kérésedre kinyomja neked ugyanazt az oldalt különböző méretekben. Az előre meghatározott arányok népszerű készülékeken alapulnak (Pl.: iPhone, iPad, Nexus 7 stb.). Hozzá kell tennem, szerintem nem annyira ajánlatos készülékekből kiindulva tervezni. Egyszerűen ott határozzunk meg egy töréspontot, ahol az összenyomott elemek vizuálisan vagy funkcióban gyengélkedni kezdenek. Referenciának viszont remek, ha így meg tudjuk nézni az oldalt pár másodperc alatt.

Persze ha lehetőség van rá, teszteljük az oldalt minél több valódi készüléken és büngészőben, mivel - a méret kérdésen kívül is - másképp renderelhetnek a különböző böngésző motorok. Tipikus reszponszív probléma, amibe bele lehet futni, hogy elsőre jól renderel az oldal, de mégis enged jobbra vagy balra navigálni a készülék, mert van valamilyen rejtett margin vagy elem a fő kontenten kívül, viszont ezt az extra helyet nem minden böngésző tartja fenn, tehát tervezéskor lehet, hogy nem veszed észre. Ilyenkor kemény Inspect Element vagy Firebug mazsolázás jöhet segítségül.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://markusbird.blog.hu/api/trackback/id/tr534851887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A blogról

Önfejlesztő webdizájnerként itt eresztem ki a gőzt, amit te beszippanthatsz. Gyakorlatiasan hasznos és gondolatébresztő posztok hada. Nem kizárólag webezés, de az a blog lelke.

Kapcsolat

A blogot írja: Márkus Zsombor
Kérdéseddel fordulj hozzám Twitteren. @markusbird

süti beállítások módosítása