Fizetés jack dugón keresztül

2012.10.17. 10:59 markusbird

Egy AnywhereCommerce nevű cég váltotta ki a patentot egy kézenfekvő, orrunk előtt régóta lebegő technológiára. A leírás alapján egy mobil készülék és egy külső terminál közötti fizetés lebonyolításáról szól a szabadalom, méghozzá jack dugón keresztül. Ez egy alternatíva lenne a fizikai kártya vagy akár az NFC csipp kiváltására.

Patent # 8,281,998 and Patent # 8,286,875 cover transactions using a payment apparatus in conjunction with a mobile phone, smartphone, tablet or PDA. This innovation covers and includes audio jack based payment transactions for magstripe, NFC, IC, EMV, RFID, loyalty rewards, and barcode readers.

Az átmenő adat enkripcióval titkosított. Gondolom, hogy generált "hangminta" formájában kerül átvitelre az adat. Olyan ez, mint valami fejlettebb morse rendszer.

Az ötlet kiváló, de meglátjuk mit kezdenek vele. Mivel nem olyan hatalmas cégről van szó, gondolom, hogy licenszelni tervezik a technológiát. Ez esetben a közép-alsó kategóriás mobilgyártók lehetnének a potenciális ügyfelek.

Forrás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://markusbird.blog.hu/api/trackback/id/tr514853798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Önfejlesztő webdizájnerként itt eresztem ki a gőzt, amit te beszippanthatsz. Gyakorlatiasan hasznos és gondolatébresztő posztok hada. Nem kizárólag webezés, de az a blog lelke.

Kapcsolat

A blogot írja: Márkus Zsombor
Kérdéseddel fordulj hozzám Twitteren. @markusbird

süti beállítások módosítása