Mobil sablon? Nekem neeee!

2012.10.14. 17:44 markusbird

Szóval kezdeném a CSS-t a bloghoz, de most látom, hogy változnak az idők és van előre elkészített mobil sablon. Nem rossz egyébként, de inkább csinálnék egy reszponzív dizájnt, úgyhogy reménykedem, hogy az autómata mobil sablon valahogy kikapcsolható. Meg még meg kell néznem iPad-en is, hogy melyik jön be. Ha ott is mobil, kicsit szomorú leszek. Persze érthető ez így, mert nyílván a Blog.hu érdeke, hogy problémamentesen elérhető legyen a kontent a lehető legkényelmesebben. Itt most a szenvedő kissebbséghez tartozom.

Infó gyűjtés eredménye:

  • Google nem segít
  • kérhetek segítséget itt http://segitseg.blog.hu/, de ezt még halogatom
  • úgy tűnik a sima sablonból nem manipulálható ez, tehát feljebbi szintű a dolog. Gondolom átirányítódik az oldal lekérése, ha mobil eszközön nyitjuk meg, tehát teljesen újra agregálja az egészet a dolog, bár ez sem biztos, mert az URL ugyanaz (például nem "markusbird.m.blog.hu" vagy hasonló). Ez esetben a backend valami másféle pakkot rak össze és azt tolja ki. Egy szó, mint száz, valószínűleg a blog gazdájának elérésén kívülre esik ez.
  • meg kell tudnom, mi alapján azonosít "mobilként" az oldal. Ilyenek lehetnek: böngésző verzió, képernyő nagyság (mármint device, nem window), viewport (ezt nem tartom valószínűnek, mert sok mobil desktopnak hazudja magát).
  • manuálisan át lehet navigálni a mobilon "teljes" nézetre, de ez messze van attól, amit szeretnék.
  • állítható a mobil sablon színe és feltölthető logó. Azért ez pozitív.

Update jön majd, egyenlőre megírom a CSS-t reszponzívra, mert nem jelent túl nagy extra melót. Addig is ötletek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://markusbird.blog.hu/api/trackback/id/tr94848187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Önfejlesztő webdizájnerként itt eresztem ki a gőzt, amit te beszippanthatsz. Gyakorlatiasan hasznos és gondolatébresztő posztok hada. Nem kizárólag webezés, de az a blog lelke.

Kapcsolat

A blogot írja: Márkus Zsombor
Kérdéseddel fordulj hozzám Twitteren. @markusbird

süti beállítások módosítása