Fejlessz szerencsejátékot, szedd be a lóvét legálisan!

2012.10.30. 19:37 markusbird

Amíg a hazai politika azon fáradozik, hogy "megmentse" az embereket a szerencsejátékozástól, addig egyre több játékfejlesztő cég mozdul az iparág felé. A Zynga is ettől reméli a fellendülést, hiszen a freemium  játékaik nem hoznak akkora hasznot a befektetéshez képest - még a reklámokkal együtt sem - mint amekkora lehetőség van a valódi szerencsejátékokban.

bet1.png

A Betable.com, egy viszonylag friss start-up a következő lehetőséget kínálja: ők rendelkeznek az engedélyekkel, a hitelesített random szám generátottal és a fizetési technológiákkal. Az ezekhez tartozó API-kat a regisztrált fejlesztőik rendelkezésére bocsátják. Ez után a fejlesztő írhat egy tetszőleges játékot ezek felhasználásával, majd részesül a befolyó bevételekből. Írhatsz hagyományos félkarú rabló mechanikájú játékot, de igazából bármilyen ötlet felhasználható, ahova beilleszthető a szerencse faktor.

Sajnos a developer accountok még mindíg nem elérhetők nyílvánosan (de reméljük, hamarosan ez is bekövetkezik). Elsőként a "Big Fish Games" készített kaszinót ezzel a megoldással, ami elméletileg máris elérhető a UK Apple Store-ból.

Na igen, csak a UK store-ból. Mivel az online szerencsejáték ugyebár kényes téma. Kábé annyira nem tudnak mit kezdeni vele a fejesek, mint a torrentezéssel. Najó, annál picit jobban izgatja őket, mert ebben lóvé is van.  Az európai országok többsége még csak most kezdi kapizsgálni, hogy hogyan kéne megegyezni a potenciális szerencsejáték szolgáltatókkal úgy, hogy a nemzeti szerencsejáték cég se menjen tönkre, de a plusz adóbevételtől se essenek el. Azokban az országokan, ahol kiváltható az engedély, nagyon drága,  komoly befektetők kellenek. Máshol olyan szürke zónába esik az egész, hogy a befektetés rizikós lehet, mert egy bármikori rendelettel padlóra tehetnek. Az USA-ban az online szerencsejáték tiltott, de Nevada és New Jersey állítólag eléggé közel áll az engedélyezéshez. Magyarországon kábé türelmi zónában van ez a kérdés. Szerintem maximum néhány éven belül megadóztatják a magyar játékosokkal foglalkozni kívánó cégeket. Jelenleg csak ott adózik a cég, ahol kiváltotta az engedélyét. Tipikusan: Gibraltár, Málta, Isle of Men, Ausztria, Curacao

Szóval a Betable nagyjából lerendezi a hivatalos szarakodást, így aki csak fejleszteni szeretne, annak ott a lehetőség, élhet vele és potenciálisan több pénzt is tud keresni, mint egy pár centes játékkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://markusbird.blog.hu/api/trackback/id/tr554879850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Önfejlesztő webdizájnerként itt eresztem ki a gőzt, amit te beszippanthatsz. Gyakorlatiasan hasznos és gondolatébresztő posztok hada. Nem kizárólag webezés, de az a blog lelke.

Kapcsolat

A blogot írja: Márkus Zsombor
Kérdéseddel fordulj hozzám Twitteren. @markusbird

süti beállítások módosítása